ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΘΝΟΣ, ΦΥΛΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ"

Friday 27 Μαΐου 2022 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

Η διημερίδα επικεντρώνεται σε μία από τις μείζονες θεματικές που απασχολούν το πεδίο των σύγχρονων Ανθρωπιστικών Σπουδών, τις πολιτικές της ταυτότητας.

    Από την εποχή της έλευσης του μοντερνισμού και σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, με αφετηρία τις «υπεραφηγήσεις» της μαρξιστικής σκέψης, της ψυχανάλυσης και του δομισμού, το ζήτημα των ταυτοτήτων παραμένει στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής πρακτικής, στο θέατρο, τις παραστατικές τέχνες και τον κινηματογράφο, και της θεωρίας όπως αναπτύσσεται στα διαφορετικά επιστημονικά πεδία των θεατρικών και κινηματογραφικών σπουδών και εν γένει στο πεδίο των Πολιτισμικών Σπουδών.

    Ο όρος «ταυτότητα» (εθνική, θρησκευτική, πολιτική, έμφυλη, ταξική, καλλιτεχνική κλπ.) αποδεικνύεται επιστημονικά πολυσήμαντος και επιτρέπει την αναθεώρηση των παραδοσιακών μεθοδολογιών με έναν τρόπο που διευρύνει τους επιστημολογικούς ορίζοντες.

    Οι ομιλίες των συνέδρων θα αναμεταδίδονται ζωντανά, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του συνδέσμου https://youtu.be/_oHh8tI-m34

    Περσσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
    ​​​​​​​https://www.theaterst.upatras.gr/?page_id=10828&fbclid=IwAR2jseqiVz_yJM2Kr0zdjWhkHxe-3PqOzGlLq9XBrj91grshQHNpPIj12AA